Ultimele căderi masive de zăpadă din România au cauzat apariţia satelor izolate şi a persoanelor sinistrate, dar şi condiţii optime de schi în majoritatea staţiunilor din ţara noastră.

Dacă vreţi, totuşi, să schiaţi mai spre sud sau mai spre vest de România, este indicat să cunoaşteţi starea pârtiilor şi prognoza meteo din staţiunile occidentale.

Franţa

Starea pârtiilor franceze este grozavă. Pentru a schia off-piste, vă recomandăm consultarea ghizilor locali, pentru a evita accidentele precum cel prin care a trecut Michael Schumacher. Pe pârtiile înalte din Couchevel, stratul de zăpadă măsoară 130 cm. Temperaturile care se vor înregistra săptămâna viitoare vor fi cuprinse între -1 şi -11 grade Celsius, iar ninsorile vor adăuga încă 30 de cm de zăpadă stratului deja existent. În Val d’Isere, stratul de zăpadă este de 90 de cm pe pârtiile joase şi de 160 de cm pe pârtiile înalte. În regiunea Espace Killy, unde se află staţiunile Val d’Isere şi Tignes, se aşteaptă ninsori care vor adăuga încă 30 de cm de zăpadă pe pârtii.

Italia

De la est la vest, Italia deţine cele mai bune condiţii de schi din Alpi, iar prognoza meteo este mai mult decât favorabilă celor care doresc atât relaxare, cât şi senzaţii tari. Cervinia se mândreşte cu un strat de zăpadă de 130 de cm, în timp ce pârtiile glaciare dintre Zermatt şi Matterhorn sunt acoperite cu 300 de cm de zăpadă. Prognoza: 30 de cm de zăpadă săptămâna viitoare. În Dolomiţi, condiţiile sunt excelente în Cortina, cu 120 de cm de zăpadă pe pârtiile joase şi 240 de cm de zăpadă pe cele înalte.

Austria

În Lech Zurs, stratul de zăpadă măsoară 105 cm, iar temperaturile vor fi cuprinse între 1 şi -6 grade Celsius săptămâna viitoare. Meteorologii prezic ninsori de 40 de cm. Staţiunea Bad Kleinkirchheim se mândreşte cu un strat de zăpadă de 140 de cm pe pârtiile înalte, care ajung la altitudinea de 2.400 de metri. Săptămâna viitoare: încă 60 de cm de zăpadă.

Citeşte şi: Cele mai ieftine sejururi la schi, în Bulgaria, Italia şi Austria

Elveţia

În Elveţia se schiază bine pe aproape întreaga perioadă a sezonului. În Verbier, condiţiile de schi sunt optime, iar pe pârtiile de la mare altitudine există un strat de zăpadă de 135 de cm. Săptămâna viitoare, 35 de cm de zăpadă proaspătă sunt aşteptaţi să cadă ca-n poveşti. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 şi -11 grade Celsius. Turiştii din Zermatt se bucură de un sezon excelent, iar pe pârtiile care ajung şi la 3.900 de metri altitudine, stratul de zăpadă este de până la 260 de cm.

Slovenia

În Slovenia a nins la timp, pentru ca evenimentele programate în cadrul Cupei Mondiale FIS, mutate de la Maribor la Kranjska Gora, să se poată desfăşura în condiţii optime. În prezent, organizatorii sunt îngrijoraţi de cantitatea mare de zăpadă care se va aşterne pe pârtii: aproximativ 100 de cm săptămâna viitoare. Pe pârtiile din Kranjska Gora veţi găsi un strat de 50 de cm de zăpadă.

Bulgaria

De la mijlocul lunii decembrie, în Borovets se poate schia în condiţii optime. Spre deosebire de Slovenia, prognozele meteo pentru săptâmâna viitoare par mult mai blânde, iar meteorologii nu se aşteaptă la ninsori abundente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*