Vremea din ultimele zile a dus la închiderea celor mai multe trasee din Munții Bucegi. Singurele rute care mai pot fi utilizate de turiști sunt Padina-Valea Dorului, Peștera-Piatra Arsă și Peștera-Babele.

Echipa Salvamont Dâmbovița a anunțat că majoritatea traseelor sunt închise din cauza stratul gros de zăpadă și a instabilității climatice. Salvatorii montani au verificat drumurile și au ajuns la concluzia că doar trei dintre ele pot fi parcurse, dar și acestea cu avertizarea că trebuie să consultați, în prealabil, Salvamontul.

Traseul Padina-Valea Dorului poate fi străbătut prin Șaua Laptici pe marcajul cu bandă roșie, iar traseele Peștera-Piatra Arsă și Peștera-Babele sunt deschise pe marcajul cu bandă albastră. Ultimul dintre ele a fost inaugurat sâmbătă datorită voluntarilor, care au deszăpezit zona săritorii „Cimitirul Elefanților” de pe Piciorul Babelor.

„Recomandăm tuturor turiştilor, dornici de drumeţie, schi sau alte sporturi de iarnă să se informeze din timp asupra traseelor parcurse şi a evoluţiei vremii, precum şi să aibă în dotare echipament montan corespunzător sezonului de iarnă”, este precizat într-o informare a Salvamont Dâmbovița, potrivit adevărul.ro.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa este deschis 24 de ore din 24, iar dacă aveți nevoie de ajutor îl puteți contacta la 0726.686.685.

Citește și: Ce pățesc turiștii care intră, în România, pe un traseu montan închis

Citește și: Premieră ANSMR: Câinii salvatori din munții Bucegi

Citește și: Intervenție dificilă în Ceahlău: ”Dacă nu i-am fi găsit, nu ar fi rezistat mai mult de 6 ore”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*