Fernando Castilho Cintra este un brazilian pasionat de mountain biking, care a călătorit prin România mai mult, probabil, decât au făcut-o cei născuți aici. Reîntors în Brazilia, Fernando a scris pe contul său de Facebook o recenzie de călătorie în 60 de puncte. Și, ca în orice recenzie reușită, a povestit despre munții noștri și de sporturile montane pe care le-a practicat.

De-a lungul călătoriei sale, care avea să se întindă pe mai mult de un an, Fernando s-a interesat de cultura și locuitorii acestei țări, precum și de sporturile și drumețiile pe care le poate face. Aventura pe meleagurile țării noastre i-a plăcut atât de mult încă își dorește să se întoarcă, dacă va avea ocazia, deși majoritatea românilor pe care i-a cunoscut vor să plece în altă țară.

Lista-recenzie, condimentată cu peripeții și glume, a devenit virală în scurt timp de la publicare (martie 2015). Iată ce a scris brazilianul despre munții României:

„România are cele mai frumoase priveliști pe care le-am putut vedea vreodată. Toate sunt din vârful munților. Munții din România au trasee de drumeție bine marcate, cabane unde călătorii pot rămâne peste noapte și locuri de campare pentru cei mai îndrăzneți. Până acum, ar fi trebuit să ghiciți că o astfel de călătorie este absurd de ieftină în România. Interesant este însă că foarte mulți români nu au urcat niciodată pe astfel de munți. (…) România are o faună superbă: vezi des căprioare, ocazional capre negre, iar urșii și lupii sunt invizibili. Odată am călcat pe urmele unui urs – atunci am fost cel mai aproape de el”, a scris Fernando Castilho Cintra.

Brazilianul a adăugat, în schimb, că romanilor le place să schieze, iar această activitate este. de asemenea, tot foarte ieftină.

„Am avut nevoie de trei zile pentru a învăța să schiez. Schiatul nu este pentru brazilieni sau locuitorii țărilor tropicale. Însă odată ce ai învățat, te vei îndrăgosti de acest sport. Așa mi s-a deschis o nouă ușă către partea mea preferată din România: MUNȚII”, a precizat Fernando Castilho Cintra.

Totodată, turistul a mai spus că plimbările prin România sunt cele mai frumoase amintiri din viața lui: „râuri, canioane, dealuri, munți – românii le au pe toate. Drumurile din România sunt într-o condiție destul de bună, însă au un număr absurd de curbe”.

Citește și: Ce se spune despre munțomani. TOPUL miturilor bizare

Citește și: Dormitul la cort: trei mari avantaje pentru sănătate

Citește și: TOP 5: Aplicații pentru drumeții montane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*