Turiștii care nu respectă regulile de mediu din zona Muntelui Tâmpa vor primi amenzi cuprinse între 3.000 și 10.000 de lei. Măsura intră în vigoare din această vară.

Agenția Metropolitană Brașov, custodele Muntelui Tâmpa, alături de jandarmii montani vor controla zona și se vor asigura că natura va fi protejată corespunzător de către turiști. Cei care vor ignora regulile, vor primi amenzi usturătoare.

Astfel, acțiuni precum aprinderea focului în zonă, aruncatul gunoaielor, distrugerea panourile informative și organizarea unor popasuri în alte zone decât cele amenajate vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. De asemenea, turiștii care vor urca pe traseele turistice, cu mijloace de transport motorizate, ca ATV-uri sau motociclete, vor fi sancționați cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

„Regulile de drumeţie şi vizitare a unei arii protejate sunt  normale şi destul de uşor de respectat atât timp cât respecţi mediul înconjurător şi te respecţi pe tine ca om. Agenţia Metropolitană Braşov a ales întotdeauna calea prevenirii şi a educării locuitorilor şi turiştilor care doresc să viziteze Aria Protejată Muntele Tâmpa, însă încălcarea gravă a regimului de vizitare şi de manifestare în cadrul zonei naturale va determina custodele să aplice amenzile prevăzute de lege“, a precizat David Dragoş, directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, potrivit Adevărul.

 

Citește și: „Prietenii Muntelui Tâmpa”, campanie împotriva grataragiilor și ATV-iștilor pe munte

Citește și: Un nou proiect montan: Tunel pe sub Tâmpa

Citește și: Un popas și un traseu din Masivul Postăvaru vor fi reamenajate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*