Asociația BRADFEST și-a propus ca anul acesta să planteze 10.000 de brazi în comuna Rucăr, sat Sătic. Pe 3 aprilie, la primul eveniment de promovare a evenimentului, s-au adunat fonduri pentru 500 de puieți.

Pe 3 aprilie, Centrul Cultural Artidava a găzduit primul eveniment de promovare și strângere de fonduri Bradfest 2015. Evenimentul a fost susținut de Asociația Bradfest în parteneriat cu Asociatia I.Q. Suport și Natural Born Digital.

”Intrarea la primul eveniment de promovare a fost condiționată de o donație de 5 brazi. Toți participanții au fost înscriși într-o tombolă, susținută cu premii de către Kitty Studio și bijutierii Ovidiu Sbancu și Iao. Suntem bucuroși să anuntăm colectarea fondurilor necesare achiziționării a 3.000 de puieți de brad, dintre care echivalentul a 500 s-au colectat în cadrul evenimentului”, au spus reprezentanții asociației, potrivit unui comunicat de presă.

Plantarea a 10.000 de brzi, în perioada 24-26 aprilie

BRADFEST este un concept inedit de responsabilizare eco-civică, sensibilizare și implicare a oamenilor într-o activitate de împădurire într-un cadru festiv susținut artistic. Asociația cu același nume își propune să strângă fondurile necesare plantării a 10.000 de brazi, iar BradFest 2015 este festivalul care aniversează reușita acestui proiect.

Aria țintită în 2015 este în apropierea cabanei Richita, comuna Rucăr, sat Sătic, în mijlocul unei zone care totalizează peste 1700 ha de terenuri afectate de tăieri ilegale. Mai multe despre activitate am scris AICI.

”De ce plantăm brazi? Bradul (Abies Alba) este specia simbol pentru Carpații Românești, afectată atât de schimbările climatice (generate tot de om), cât și de folosirea tineretului de brad ca pomi de Crăciun în exces, de tăieri care nu respectă regimul silvic, de faptul că păduri de brad cu fag au fost înlocuite cu molid care e mai bun pentru industrie, etc.. Dacă ne-am bucurat în copilăria noastră de frumusețea și magia pomilor de crăciun, acum e momentul să-i salvam pentru copii și nepoții noștri”, au spus organizatorii BRADFEST.

 

Citește și: „Hai la înverzit”: Reîmpădurire în Munții Rarău

Citește și: Petiție pentru stoparea tăierii pădurilor din parcurile naționale

Citește și: Un bărbat orb și prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*