Pagina de Facebook ”Spune NU construirii noii biserici in Parcul Natural Bucegi” a postat un răspuns din partea Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la controversata construire a unei biserici în Parcul Natural Bucegi, care este protejat prin lege.

Reprezentanții BOR au declarat că ”cei care atacă astăzi proiectul bisericii din Bucegi nu sunt iubitorii de natură, ci dușmanii Bisericii, care doar folosesc și acest prilej pentru a ataca nedrept”. Totodată, Cancelaria Sfântului Sinod a adăugat că ”unde incap trei cabane și un hotel, plus stâne cu platforme de beton pentru muls și un drum asfaltat care vine din Dâmbovița cu sute de mașini săptămânal poate încăpea și o biserică de câteva zeci de metri pătrați și un mic spațiu de cazare”.

Aproape 23.000 de oameni au semnat, până în acest moment, o petiție online pentru a împiedica punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Local Bușteni, care dă dreptul Arhiepiscopiei Bucureștilor să construiască o biserică în Parcul Natural Bucegi.

Semnatarii consideră că un mare flux de oameni și de mașini ar dăuna zonei protejate, deja mult prea antropizate, și ar strica farmecul Platoului Babele, aflat la peste 2.000 de metri altitudine.

Petiția a fost trimisă și către Comisia de Mediu de la Parlamentul European, iar conformarea primirii petiției la comisia de specialitate din cadrul PE a sosit prin poștă, pe adresa inițiatorului, Cristin-Adrian Petre.

”Cred că petiția este foarte utilă, deoarece nu este doar o luare pe poziție virtuală, pe Internet, ci am concretizat mișcarea și prin trimiterea ei către Comisia pentru Mediu a Parlamentului European, tocmai pentru a evita mușamalizarea încălcării legii de către autorități mai mult sau mai puțin interesate. De asemenea , dacă va fi nevoie, societatea civilă va ieși să-și spună părerea și prin mitinguri”, ne-a spus inițiatorul petiției.

Pe 14 septembrie, de Ziua Crucii, arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a ţinut o slujbă în locul în care va fi ridicată viitoarea biserică. Arhiepiscopul a fost adus în aria protejată a Parcului Natural Bucegi cu o maşina de teren, încălcând, astfel, normele de mediu. Totodată, în locul unde va fi construită biserica a fost amplasat, deja, un cort ecologic, înalt de câţiva metri, chiar dacă nu există, încă, un aviz pentru demararea lucrărilor.

 

   Citește și: BOR nu se lasă. Cum să-ți bați joc de un parc natural în numele Domnului

 

   Citește și: Petiția împotriva construirii bisericii în Parcul Natural Bucegi, trimisă la Parlamentul European

 

   Citește și: Scriitoarea Bucura Dumbravă și vârful Bucura. Povești ezoterice în Bucegi

 

Comments

comments

4 Responses

  1. Shaman

    s-au insinuate cersind mila oamenilor sub pretextul slujirii lui Dyeu. Isus s-a jertifit iar preotii sunt din ce in ce mai impopoțonați cu haine pline de aur. Asta e invatatura lui Isus ?

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*