Proiectul propus de primarul Bistriței, cu privire la pârtia de schi din Complexul de agrement și sport Wonderland, prinde contur. Primăria va susține lucrările de amenajare a pârtiei cu 18 milioane de lei.

Complexul de agrement și sport Wonderland, din care va face parte și pârtia de schi, a fost promis bistrițenilor încă din anul 2008 de primarul Ovidiu Crețu (PSD), atunci când a candidat pentru primul său mandat. Deși a întâmpinat numeroase dificultăți din partea celor care nu l-au susținut în demersurile sale, edilul se poate ține de cuvânt.

Potrivit bistriteanul.ro, cei care au respins ideea primarului Bistriței sunt liberalii, care au dorit să cheltuie creditul de 18 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor, amenajarea podului Berăriei și modernizarea drumului Tărpiului. Aceștia nu sunt de acord cu această investiție deoarece sunt de părere că proiectul aduce numai deservicii.

Gheorghe Tuță, un consilier local al partidului PNL, susține faptul că proiectul este unul „falimentar” și nu trebuie realizat cu banii Primăriei Bistrița. Un alt consilier local PNL, Ioan Peteleu, afirmă că „proiectul este utopic”. De asemenea, potrivit lui Tuță, condițiile meteo din zonă nu sunt favorabile unei pârtii de schi.

Cu toate acestea, la votul de ieri, situația s-a clarificat. Propunerile lui Gheorghe Tuța au fost respinse, având doar 8 voturi favorabile, iar primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a primit suportul consilierilor PSD, PP DD, PER şi UDMR. Astfel, suma de 18 milioane de lei va fi folosită pentru amenajarea pârtiei de schi.

Executanți străini

Primul pas a fost făcut! Zilele trecute a fost organizată o licitație, pentru a stabili cine se va ocupa de lucrările de amenajare ale pârtiei de schi din Complexul Wonderland. Licitația a fost câștigată de un consorțiu româno-elvețian, conform radiocluj.ro.

Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu a declarat: „Pot să vă spun că pârtia de schi se va realiza cu echipamente elvețiene. Licitația a fost câștigată, cu un procent situat undeva, între 70 și 80 la sută, de un consorțiu de firme care a ofertat echipament elvețian Bartholet. Trebuie să așteptăm zece zile pentru eventuale contestații, dar eu apreciez că vom semna contractul de execuție încă în luna aceasta”.

Citește și: Foto: Viitorul arată bine în Colibița – Domeniul Schiabil și Centru Nautic

Citește și: 10.000 de metri pătrați în plus pentru Transalpina Ski Resort

Citește și: Top. 10 trucuri care să te apere de frig pe pârtii

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*