Turiștii care nu au apucat să viziteze traseul montan „300 de scări” nu vor mai avea ocazia să o facă. Șefii unui ocol silvic bisericesc au interzis intrarea în pădure și sunt dispuși să îi sancționeze cu amenzi pe cei care încalcă noua regulă.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, condusă de ÎPS Teofan, posedă 1.544,9 hectare de pădure în Slănic Moldova, motiv pentru care au decis să îi împiedice pe localnici să mai intre pe traseul montan „300 de scări”. Oamenii sunt extrem de indignați, în special după ce oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române au amplasat un panou de informare pe marginea pădurii din localitate, unde este scris clar faptul că accesul este interzis și că amenda prevăzută este între 2.000 și 5.000 de lei.

Localnicii și autoritățile nu au rămas indiferente la această măsură. În primul rând, a fost demarată o campanie de mobilizare pe Facebook. „Cei care cunosc traseul «300 de scări» din Slănic Moldova, cei care iubesc staţiunea Slănic Moldova să distribuie imaginile postate aici ca un protest împotriva Bisericii Ortodoxe care, după ce au intrat ilegal în posesia pădurilor din Slănic Moldova, au interzis accesul pe traseul turistic“, a comentat pe Facebook Dorel Raape, medic şi scriitor.

Mitropolia Moldovei a ținut să își expună punctul de vedere prin Părintele Mihăilă, înlocuitor pentru moment al purtătorului de cuvânt Constantin Sturzu. Acesta susține faptul că panourile au fost amplasate pentru a-i proteja pe trecători și că amenda este prevăzută de lege. „Nu cred că se va ajunge ca Mitropolia să taie amenzi”, a continuat preotul, potrivit adevărul.ro.

Primarul orașului Slănic Moldova, Adrian Șerban consideră că afișul pus de Mitropolie este o glumă proastă și că reprezentanții Bisericii nu pot da amenzi. „Ei au pus în mod fals problema siguranţei turiştilor, că ar fi copaci bătrâni, care ar putea să le cadă în cap. Pădurea este a lor, dar nu şi căile de acces”, a declarat primarul.

Citește și: Ce pățesc turiștii care intră, în România, pe un traseu montan închis

Citește și: Defrișări ilegale: Efectul ”Radarului pădurilor”, lauda de sine și jaful guvernanților

Citește și: Radarul pădurilor: „S-au dat amenzi în câteva zile cât într-un an!”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*