Arta campării: The Markies, la modă din 1985. Locuința mobilă care promite un altfel de lux

În 1985, arhitectul olandez Eduard Bohtlingk transforma în realitate un ideal al campării. Invenția sa, The Markies, avea să câștige numeroase premii la târgurile de specialiate, iar în ciuda trecerii anilor și a apariției materialelor tot mai performante, căsuța mobilă este încă foarte populară. Și ar putea intra din nou în producție.

Designul rulotei The Markies este atât de fermecător încât cu greu ne vine a crede că această căsuță mobilă apărea în fața iubitorilor de natură în urmă cu 30 de ani. Cu dimensiuni de 2 x 4.5 metri „în mers”, rulota se triplează în lățime după ce este asamblată în locul de campare ales.

Mai exact, The Markies se extinde în părțile laterale și oferă două camere confortabile, ce pot fi acoperite de copertine din folie, pentru a proteja „locuința temporară” de intemperiile vremii.

Sufrageria are scaune și canapele, iar „acoperișul” vine în două variante, unul transparent și altul opac. Dacă vreți intimitate absolută, puteți trage copertina opacă. Dacă vrei să priviți natura, dar în același timp, să vă feriți de ploaie, puteți trage copertina transparentă.

În partea opusă sufragerie, The Markies are un dormitor pentru patru persoane, cu un pat dublu și două paturi single, ce pot fi despărțite de un paravan. „Acoperișul” pentru această cameră este opac, dar, dacă vreți să adormiți privind stelele, puteți strânge copertina, scriu cei de la Dose.

Totodată, The Markies are o bucătărie complet funcțional, cu plită, cuptor, chiuvetă și masă pentru patru persoane, precum și o baie. De asemenea, rulota are și spații de stocare pentru haine sau alte obiecte pe care ați vrea să le luați cu voi în natură.

Deși căsuța lui Eduard Bohtlingk s-a construit doar între 1985 și 1991, în 2012, The Markies a apărut în cadrul unor festivaluri urbane în Amsterdam, iar cererile de producție nu au întârziat să apară. Astfel că firma lui Bohtlingk a promis reînceperea producției, dar procesul încă stă la linia de start.

Până în prezent, nu a fost produsă nici măcar o singură rulotă, însă reprezentanții companiei își promovează, la festivaluri, modelul construit în anii 80. În cadrul unui astfel de eveniment, The Markies poate fi închiriată. În Amsterdam, prețurile sunt de 80 de dolari/noapte și de 500 de dolari/săptămână. Mai multe detalii despre locurile unde se pot găsi rulotele aveți AICI.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*