Complexul de schi și snowboarding Arena Platoș Păltiniș va bucura turiștii și pe timpul verii. Întregul ansamblu din Sibiu va fi reamenajat și va deveni un imens parc de distracții complet echipat.

Parcul de distracții va cuprinde numeroase atracții pentru iubitorii de munte sau de adrenalină. În primul rând, în complex au fost amenajate trasee de drumeții prin pădurile din munții Cindrel, de-a lungul cărora turiștii vor putea petrece în aer liber, cu focuri de tabără și își vor putea amplasa și corturi.

De asemenea, pârtiile de schi vor fi înlocuite, pe timpul anotimpului cald, cu trasee de biciclete, tiroliană și săniuțe de vară. Da, ați auzit bine! Săniuțele de vară vor fi obiectivul central al complexului, traseul lor fiind construit pe pârtia principală a Arenei Platoș, pârtia A. Turiștii care decid să încerce această atracție vor coborî pe un tobogan realizat din fibră de sticlă și vor experimenta, de-a lungul a 650 de metri, un traseu cu multe curbe și denivelări. Săniuța va putea fi manevrată cu o manetă de frânare.

Tiroliana este un alt punct de atracție pentru turiști. Cu un traseu realizat în zig-zag de-a lungul și de-a latul aceleiași pârtii, turiștii care ajung în vârf cu telescaunul vor coborî peste 900 de metri. Pe parcursul traseului au fost amplasate mai multe stații intermediare.

Teritoriul cicliștilor

Cicliștii se vor bucura de două trasee de bicicletă în Arena Platoș Păltiniș, unul de cross-country și unul de downhill. Traseul de cross-country se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați, și are o lungime de 2.500 de metri. Cel de downhill este împărțit în cinci zone marcate cu diferite culori, în funcție de complexitatea fiecărui traseu, potrivit Adevărul.

Astfel, linia albastră arată faptul că traseul poate fi folosit de familii și de persoane mai puțin experimentate, iar linia roșie marchează un traseu de viteză cu obstacole și sărituri peste pârtia de sănii, adresat cicliștilor cu experiență medie spre avansat. Ruta se termină la baza pârtiei de sănii cu o săritură step-up. Cicliștii profesioniști se pot bucura de o zonă de freeride, lungă de 800 de metri.

Citește și: CONCURS. Miss Bikini pe pârtie, de 8 martie

Citește și: Un punct de belvedere și două parcări, amenajate în munții Rarău

Citește și: Primul parc stelar acreditat internațional din România, amenajat în munții Bodoc-Baraolt

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*