Alpinista Alexandra Marcu, în vârstă de 17 ani, a pornit, duminică, ascensiunea spre cel mai înalt vulcan de pe Terra, Ojos del Salado. 

Alpinista din Deva a ajuns, la finalul săptămânii trecute, în Chile, de unde, alături de părinții ei, a început ascensiunea spre Ojos del Salado, din Anzi, înalt de 6.893 metri.

„Am ajuns în Chile. Trei avioane, un autobuz şi iată-ne! Ne-am întâlnit cu prietenii noştri români din Chile şi pornim spre munte! Ojos del Salado ne aşteaptă”, a scris tânăra pe pagina ei de Facebook.

La momentul redactării acestei știri, Alexandra, Dan și Dana Marcu au ajuns la campamentul intermediar 2, la 4.800 de metri, iar mâine se vor deplasa la refugiul Atacama, 5.200 de metri.

”Alexandra şi cei şapte vulcani”

Alexandra Marcu, elevă la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, a primit titlul de „Exploratorul anului 2013”, din partea Societăţii Naţionale de Geografie. Ea a fost recompensată astfel pentru performanţele ei: în ultimii ani ea a cucerit cinci dintre cei mai înalţi munţi ai lumii: Mont Blanc (Franţa), Uhuru-Kilimanjaro (Tanzania), Kazbek (Georgia), Damavand (Iran) şi Giluwe (Oceania şi Australia).

Despre pasiunea pentru munte, Alexandra a scris și o carte, ”Alexandra şi cei şapte vulcani”, care a fost lansată în octombrie 2013. În cartea sa, Alexandra povestește cum a căpătat dragostea de munte și care sunt provocările cu care s-a confruntat în expedițiile sale. Părinţii au dus-o cu ei în excursii de când era mică – la doi ani, Alexandra era în Munţii Retezat.

”Mama şi tata m-au învăţat de mic copil să respect muntele şi să îi cer de fiecare dată îngăduinţa de a urca pe culmile lui. Pentru el nu era greu să scape de noi, oamenii. Un simplu strănut ar fi fost de ajuns. Dar muntele e îngăduitor cu cei care îl respectă”, a scris Alexandra.

Un interviu despre cartea Alexandrei găsiți pe TOTB.

 Citește și: Alpiniștii care au ajuns pe vârful Carstensz Pyramid, felicitați de Klaus Iohannis

 

 Citește și: FOTO. Ionuț Ștefănescu, primul român care a urcat pe Vârful Baruntse din Himalaya

 

 Citește și: Cât costă o expediție pe Everest

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Nicu

    Frumos! Bani sa ai (vreo 2000 de euro) si conditie fizica decenta. In rest, nu prea vad ce are alpinismul cu ascensiunea pe Ojos del Salado, ce se face in compania betelor de trekking…

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*