Când studenții abia încep facultatea, alergătorii și cicliștii se apropie de finalul sezonului de competiții. Cu toate acestea, concursurile rămân la fel de antrenante chiar și atunci când frunzele se-ngălbenesc, dovadă fiind Șugaș Race, ce se va desfășura pe 11 și 12 octombrie în județul Covasna.

Șugaș Race este o competiție outdoor ajunsă la cea de-a doua ediție și este dedicată atât iubitorilor de trail running, cât și celor pasionați de  mountain biking. Organizatorii promit drumuri forestiere, poteci turistice marcate și nemarcate, dar semnalizate corespunzător pentru a-i ghida pe sportivi către linia de finish.

Având în vedere că Șugaș Băi este și stațiune balneoclimaterică, concurenții au inclus în pachetul de start intrare la centrul de welness, unde se pot relaxa la saună, bazin cu ape minerale, baie cu aburi sau mofetă.

La proba de alergare montană, traseul de concurs vine în două variante: ”Long” (25 km și 1.000 de metri diferență de nivel) și ”Short” (15 km și 600 de metri diferență de nivel). La proba de MTB vor exista tot două posibile trasee: ”Long” (60 de km și 1.500 de metri diferență de nivel) și ”Short” (30 de km și 800 de metri diferență de nivel).

Înscrierile sunt deschise, iar până la finalul lunii, viitorii concurenți pot beneficia de o reducere de 50% din taxa de participare.

De asemenea, pachetul de start conține:

• Chip și număr de concurs;

• Tricoul oficial al concursului;

• Gulyás secuiesc + 1 bere oferite după concurs;

• Medalie și diplomă oferită tuturor participanților care termină cursa în timpul alocat;

• Puncte de revitalizare și băuturi energizante oferite pe traseu si în zona de Start/ Sosire;

• Asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori;

• Premii în bani și produse pentru fiecare categorie de vârstă, atât la tura lungă, cât și la cea scurtă;

• Tombolă cu premii surpriză pentru participanți;

• Loc de campare cu cortul;

• Intrare gratuită la Centrul de tratament și timp liber Șugaș Băi (saună, spa, fitness).

Categoriile de vârstă la care vă puteți înscrie sunt 18-29, 30-39, 40-49, 50+ (masculin) și 18-29, 30-39, 40+ (feminin), dar mai multe informații puteți găsi pe site-ul Șugaș Race.

Anul trecut, la Șugaș Race s-au înscris 140 de participanți din toată țara, iar organizatorii se așteaptă ca anul acesta numărul concurenților să fie dublu, dat fiind faptul că s-a dublat și numărul probelor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*