Cinci minute de alergare pe zi cresc speranța de viață a oamenilor cu trei ani, conform unui studiu publicat în Revista Colegiului American de Cardiologie.

Un grup de cercetători americani au studiat fișele de sănătate ale 55.000 de pacienți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 100 de ani, care au vizitat, cel puțin o dată, Spitalul Cooper și Institutul Cooper din Dallas, SUA.

24% dintre pacienți au declarat, în momentul vizitei, că aleargă cel puțin cinci minute pe zi. Datele adunate astfel de cercetători au relevat că alergătorii au fost cu 30% mai puțin expuși unei morți premature și cu 45% mai puțin predispuși la boli de inimă.

Dacă nu alergi, pedalează!

Dacă nu îți place să alergi, poți pedala, pentru a te bucura de aceleași beneficii pentru sănătate.

”Dacă efortul depus pentru a merge pe bicicletă este similar cu intensitatea efortului depus pentru a alerga, beneficiile cardiovasculare sunt aceleași, deoarece inima nu știe dacă tu alergi sau pedalezi”, a declarat coordonatorul studiului, D.C. Lee, doctorand la Departamentul de Kinesiologie al Universității de Stat din Iowa, SUA, conform bycicling.com.

 

   Citește și: INTERVIU. Andrei Sovereșan, despre motivația de a alerga și turneul Runsilvania Tour 2014

 

   Citește și: Care sunt alimentele cele mai bogate în carbohidrați, recomandate alergătorilor

 

   Citește și: INTERVIU cu Sergiu Paraschivu. ”De la zero la campion” sau ce înseamnă să scrii o carte dedicată cicliștilor

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*