Suntem, încă, în plină pandemie de Covid-19, iar mulți dintre noi se întreabă care sunt cele mai sigure activități sportive pe care le putem practica, fără să punem în pericol sănătatea noastră sau a celor din jur.

Așa c-am întocmit noi o listă scurtă care să vă dea (și alte) idei, pentru că suntem siguri că pe unele le-ați bifat deja, de la începutul „relaxării” și până acum.

Drumeții

Drumețiile montane sunt printre cele mai sigure activități cu tentă sportivă pe care le-ați putea avea într-o pandemie. Dacă nu vă îngrămădiți 15 oameni într-un refugiu și alegeți să dormiți în corturi, veți avea parte de toată distanțarea socială pe care v-o doriți. Puteți pleca pe munte și singuri (deși nu recomandăm niciodată asta decât pe trasee foarte ușoare) sau în grupuri restrânse, alături de oameni cu care, oricum, v-ați tot văzut în perioada asta, iar totul ar trebui să fie OK. Atât timp cât mergeți până la munte cu mașina și evitați, ep cât posibil, trenurile supraaglomerate de weekend, plin cu oameni care nu poartă mască, pentru că le este frică de „bilgheiț”.

Ciclism

Pedalatul pe șosele sau pe potecile montane reprezintă una dintre cele mai solitare sporturi pe care le poți practica. Nu ai nevoie decât de o bicicletă (ca fapt divers, uite aici niște reduceri la biciclete), dar și de cască, fără de care nu îți recomandăm să urci pe biclă nici până la colțul blocului, de unde cumperi pâine și apă minerală. În rest, știi tu, o pompă, o cameră de schimb, o mini-trusă, plus pantaloni și tricou adecvat pentru o astfel de activitate. Ah, și ochelari de soare, plus o cremă anti-UV. Nu e vorba c-ar atenua „bronzul biciclistului”, ci te protejează de razele ultra-violete atât de nocive pentru pielea ta, în special în orele amiezii.

Alergare montană

Alergarea montană poate fi unul dintre cele mai plăcute sporturi pe care le poți practica (în special) vara asta. Te ține departe de aglomerația orașului, te ajută să intri, tot mai mult, în forma în care te-ai aflat la un moment dat (cel mai probabil, înainte de izolare, care ne-a afectat pe toți, din punct de vedere fizic) și-ți oferă posibilitatea de a petrece câteva ore minunate în mijlocul naturii. Nu ai nevoie decât niște pantofi de trail running. Știi foarte bine de ce nu e OK să alergi încălțat cu orice bazaconie de bazar.

Road trip în zone montane

Dacă vrei să iei țara la pas și dorești, în același timp, să eviți mijloacele de transport în comun, convinge doi-trei oameni foarte apropiați și porniți într-un road trip prin minunatele regiuni montane de care România nu duce lipsă. Sunteți doar voi, o mașină și posibilități nenumărate. Cazarea? Ați putea încerca să dormiți la cort, în locuri în care acest lucru este permis. Iar acest road trip s-ar putea transforma în cel mai reușit concediu de care ați avut parte în ultimii ani.

Escaladă

O altă activitate sportivă „pe distanțare socială” este escalada într-un grup restrâns. Astfel, ai toate șansele să te bucuri, alături de prietenii tăi, de o activitate care nu doar că te va ține departe de alți oameni, dar îți va solicita și aproape toate grupele musculare, astfel încât, la finalul zilei, să „te simți câștigat” pe toate planurile.

Vara e minunată. E păcat s-o lăsăm să treacă așa, aproape degeaba, fără astfel de activități în aer liber.

Ce zici?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*