Un turist ceh s-a accidentat grav în Masivul Retezat, în apropierea Vârfului Bucura. El a alunecat pe bolovani și a căzut într-o râpă.

Bărbatul însoțit de șase prieteni se afla în drumeție pe traseul dintre Căldarea Pietrele și Vârful Bucura. Într-o clipă de neatenție, acesta a alunecat și a căzut într-o râpă, suferind mai multe traumatisme. În acel moment, prietenii săi au anunțat echipajele de salvamontiști și jandarmii montani. Șapte jandarmi și opt salvamontiști au intervenit și i-au acordat rănitului primul ajutor, potrivit adevărul.ro.

„Echipajul ajuns primul la locul în care se afla turistul ceh a constatat ca acesta era grav rănit, prezentând o fractură de tibie şi peroneu. Astfel, accidentatul a fost transportat de către echipele de salvare până în zona Cârnic, de unde a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Grupul de turiști cehi aveau plănuită o călătorie de lungă durată în Munții Retezat. Jandarmii montani au ținut să precizeze faptul că în această perioadă a anului nu sunt recomandate traseele dificile din Parcul Național Retezat.

Citește și: A nins în Retezat și Parâng. Salvamontiștii îi atenționează pe turiști

Citește și: 13 sfaturi pentru turiști, oferite de salvamontiști

Citește și: Oslea Hiride, pe scurt: Clasament, spectacol și un accident grav

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*