Asociația Bike Attack Reșița a lansat, în colaborare cu editura Schubert&Franzke, prima hartă de cicloturism și mountain biking.

”Trasee ciclistice în Munții Banatului” reprezintă o premieră pentru România și conține hărți complete de mountain biking și multe informații utile pentru cei care doresc să viziteze Banatul pe bicicletă. Toate informațiile au fost actualizate de membrii Asociației Bike Attack în perioada mai 2010 – mai 2013, conform stiridinvest.ro.

„Harta de cicloturism reprezintă munca asociației noastre de mai bine de 10 ani. Ea este de fapt un produs turistic care vine să completeze oferta turistică din zona Banatului, fiind un instrument de promovare, dar și foarte util pentru cei care fac cicloturism. Cicloturismul este o formă de turism modern care generează venituri importante comunităților în care se practică și se adresează în general unei categorii de turiști educați”, spune Cătălin Gavrila, președintele asociației Bike Attack Reșița, conform expressdebanat.ro.

Conform unui comunicat de presă emis de către Asociația Bike Attack, ”cele 36 de trasee propuse sunt gândite pentru a oferi turiștilor variante pentru planificarea excursiilor, majoritatea fiind în sistem circuit. Astfel, indiferent de zonă, turele încep şi se termină în acelaşi punct. De asemenea, majoritatea traseelor sunt concepute ca ture de nivel mediu (aproximativ 50 de km), pentru cicliști care au ceva experiență şi doresc să practice această formă de turism. Bineînțeles că în fiecare zonă există şi trasee uşoare de câteva ore, accesibile şi pentru mai puţin antrenaţi sau nou-iniţiaţi în mountainbiking. Pentru a promova în întregime bogăţiile Banatului Montan a fost gândită şi o serie de trasee tematice: traseul minelor,  al lacurilor sau al etniilor din Banat (traseul satelor ceheşti, al satelor germane, al satelor croate). Acestea sunt motive puternice pentru a vizita Banatul Montan pe bicicletă, descoperind în acelaşi timp moştenirea sa istorico-culturală”.

Harta va fi distribuită în diverse puncte din țară, iar lista lor va fi disponibilă, în curând, pe site-ul ”Munții Noștri”, dar va putea fi găsită și în librăriile Humanitas, conform freerider.ro. Harta va fi lansată, oficial, și duminică, la Reșița, cu ocazia concursului de mountainbike METAL ENDURO organizat de Asociaţia Bike Attack Reșita.

 

   Citește și: VIDEO VIRAL. MTB extrem sau cum să faci alpinism cu bicicleta în spinare

 

   Citește și: Va fi deschis primul parc subteran din lume pentru MTB

 

   Citește și: VIDEO: Locul 4 la Mondialele de downhill, cu o bicicletă fără lanț

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Ioan

    felicitari pentru initiativa. Totusi, nu e prima harta de genul asta din romania. Informati-va mai intai.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*