In data de 20 septembrie 2014 a avut loc editia a 3-a evenimentului international de alergare UniCredit Leasing Transmaraton. Lansat in 2012, obiectivul principal al evenimentul este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact, din zona educatiei, mediului sau sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala, conform unui comunicat remis redacției eMunte.ro.

Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si inclus trei evenimente sportive, la alegere:

–       Ultra Maraton (64 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada – Cabana Capra

–       Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Balea Cascada si retur

–       Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra

Numarul total de locuri a fost limitat la 200.

Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.

In cele trei editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 5.300 de donatii, insumand aproximativ 415.000 RON.

Transmaraton-ul este o competiție unică, din mai multe motive:

  • Include singurul ultramaraton de sosea Romania si are peste 3.000 m diferenta de nivel pozitiva. La start au fost 30 de participanti, printre care si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 64 de km a fost de 11 ore iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti
  • Include cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.
  • Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), devenit celebru la nivel mondial dupa ce britanicii de la Top Gear au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l “cel mai frumos drum din lume“. Emisiunea Top Gear este difuzata in 117 tari, adunand saptamanal un miliard de telespectatori, rivalizand ca audienta cu o Cupa Mondiala de fotbal!
  • Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)
  • Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.
  • Participantii la prima editie au reusit sa obtina donatii in valoare de 125.000 RON, contribuind la plantarea si ingrijirea a 10.000 de puieti (care vor absorbi, la maturitate, 600 tone de CO2 – echivalentul emisiilor a 500 de autoturisme, timp de un an) si la ingrijirea paliativa gratuita la domiciliu a 150 de pacienti (copii si adulti), pentru o perioada de 3 luni. In Romania, 60.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer si doar 6% beneficiaza de acest tip de ingrijire.
  • Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in cliclism, ca avand un grad maxim de dificultate – “dincolo de orice categorie“.

 

   Citește și: FOTO. Ce tatuaje își fac alergătorii pasionați

 

   Citește și: Un român a alergat, continuu, 43 de ore într-un ultramaraton din Alpi

 

   Citește și: Aleargă sau pedalează cinci minute pe zi pentru a câștiga trei ani

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*