Cu toții știm, în general, multe lucruri despre echipament, despre ce trebuie să avem în rucsac, despre când putem să pornim la drum sau e cazul să facem cale întoarsă, dar oare știm și ce prieteni de drumeție să ne alegem?

Compania pe care o avem în escapadele noastre montane este un element crucial pentru o drumeție de succes. Fie că vorbim despre acei prieteni care vor avea grijă să mănânci des și consistent sau despre cei care aleg cele mai frumoase trasee și cele mai bune locuri de campare, despre prietenii care au în bagaj o sumedenie de unelte și accesorii utile și până la cei care întrețin atmosfera.

Drumețiile sunt o modalitate minunată de a petrece câteva nopți pe munte pentru a te bucura de natura și de a-ți face amintiri. Plimbările pe munte pot fi cu atât mai plăcute cu cât reușești să-ți aduni un grup de prieteni diverși, dar care au o sinergie creatoare de experiențe unice.

  1. Gurmandul

Adeseori nu putem să rezistăm zile întregi pe munte numai cu mâncare la conservă, dar nici nu putem lua un frigider întreg cu noi. Cel mai bine este când prietenul gurmand ne însoțește – va cunoaște alimentele care rezistă bine în bagaj, va avea întotdeauna idei despre cum să pregătească o masă copioasă și cu proteine, va fi pregătit să perpelească ceva la focul de tabară și lista poate continua. Și, cel mai important, va avea mereu suficiente dulciuri la el.

SFAT: Vrei să devii un gurmand de foc de tabără? Documentează-te bine despre alimentație, fii atent la ce cumperi și testează trucurile găsite înainte de a pleca în drumeție.

  1. Cercetașul

Atunci când explorezi cărările, chiar dacă ești într-un loc accesibil și sigur, ai nevoie de cineva care practică motto-ul „Fii pregătit”.

A avea în grup pe cineva care este pregătit pentru micile neajunsuri este crucial. La urma urmei, nu este nimic mai rău decât să dormi într-un cort rupt, care ar fi putut fi ușor reparat cu ață și un ac, să rămâi fără apă sau să ai nevoie de un tricou uscat. Iar un prieten care intră în tiparul cercetașului este fix ce îți trebuie, pentru că întotdeauna va avea instrumentele necesare pentru o drumeție mai ușoară sau mai plăcută. La el în rucsac vei găsi întotdeauna astfel de accesorii de camping.

Pe de altă parte, cercetașul va găsi întotdeauna cel mai frumos punct de vedere sau cel mai bun loc de campat.

SFAT: Este destul de ușor să te încadrezi în tiparul cercetașului – adună-ți un kit de urgență pe munte. Elementele utile includ: ață dentară și un ac de cusut (este mai puternic decât firul obișnuit și este rezistent la apă), pelerină de ploaie, bandă izolieră (care poate fixa aproape orice) și lista poate continua.

  1. Povestitorul

Așa cum trebuie să fie cineva care asigură siguranța grupului, va exista întotdeauna cineva care îi ține pe toți bine dispuși și sociabili. Aceasta este persoana care va avea glume pentru toate gusturile, care va povesti despre peripețiile din ultima sa drumeție și care se va pune în tot felul de situații comice.

Această persoană va oferi, de asemenea, un impuls pentru distragerea grupului, mai ales dacă vremea devine capricioasă și se impune statul în cort.

SFAT: Acest companion de drumeție nu poate fi creat – ești sau nu extrovertit și sociabil. Cu toate acestea, poți să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare fie prin stocarea unor povești interesante, fie prin pregătirea unui joc de încercat la focul de tabără.

  1. Inspector Gadget

Există elemente absolut necesare pentru drumeții, cum ar fi alimentele, apa și adăpostul. Dar multe lucruri se încadrează în categoria „inutile, dar în totalitate minunate” și acolo intră obiecte precum încărcătoarele portabile sau lanterne cu încărcare solară, boxe sau jocuri. Inspector Gadget este, de obicei, montaniardul care este la curent cu toate invențiile și aplicațiile mobile legate de munte și, în plus, le-a și încercat pe multe dintre ele și, după cum prea bine intuiești, le are pe telefon și le va încerca la un moment dat pe parcursul drumeției.

SFAT: Nu trebuie să transporți tone de unelte și echipamente de care te poți lipsi în vârf de munte, un singur elemnt-surpriza care poate crea experiențe plăcute tuturor celor prezenți este sufcient.

Citește și: De ce apa nu este suficientă pe munte. Ce ar trebui să știi despre hidratare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*