Dacă îți cauți prieteni, împrietenește-te cu montaniarzii. Ei sunt cei mai interesanți oameni pe care i-ai putea cunoaște.

Evident, acesta este un articol de opinie, prin care ne-am propus să ne relaxăm puțin. Acesta este și motivul pentru care ne-am gândit la câteva motive pentru care îi apreciem atât de mult pe cei care au transformat drumețiile pe potecile de munte într-o pasiune:

  1. Sunt optimiști și pregătiți pentru orice

Fiecare drumeț are nevoie de un plan înainte de a pleca pe munte. El știe cât de lung este traseul, în câte ore trebuie să-l parcurgă, care sunt lucrurile pe care le va folosi, de câte alimente are nevoie organismul său și ce pericole poate întâlni pe parcurs. Chiar și atunci când prognoza meteo este zâmbitoare, un montaniard pasionat va avea la el astfel de piese de echipament.

Ei știu că planurile lor nu sunt bătute în cuie și au capacitatea de a se adapta noilor condiții. Aceasta capacitate este și cea care-i face atât de optimiști. Sunt fericiți în mijlocul naturii, nu îi sperie ploaia și se bucură de fiecare clipă petrecută la altitudine.

2. Sunt minimaliști

Montaniarzii pot fi oricine în timpul săptămânii, însă în weekend devin exploratori îndrăgostiți de natură. Pot supraviețui cu un minimum de confort, iar tot ce își doresc este un cort și un cer senin. Nu se plâng, însă, nici de ploaie și știu că și o aversă care îi udă până la piele (dacă nu au echipament adecvat!) face parte tot din capriciile naturii pe care o îndrăgesc atât de mult.

Ei cară cu spinarea tot ce au nevoie, iar motivația lor vine din plăcerea de a străbate potecile montane și de a ajunge pe vârful muntelui.

Citește și: Mergi pentru prima dată pe munte? Ce trebuie să știi neapărat înainte de a porni în drumeție

3. Au o atitudine încurajatoare

Cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla atunci când ajungi la o cabană retrasă în creierul munților este să întâlnești montaniarzi la fel de pasionați de drumeție ca tine. Indiferent cât de obosit vei fi, te vei împrieteni imediat cu ei și vor sări în ajutorul tău în caz de nevoie. Ți s-a rupt rucsacul și nu poți să-l repari? Cineva ți-l va coase cu siguranță. Ai rămas fără hrană? Cineva își va împărți mâncarea cu tine. La înălțime, lucrurile sunt mereu altfel decât în jungla de beton.

4. Sunt lipsiți de griji și plini de curaj

Montaniarzii adevărați lasă grijile acasă și profită de fiecare clipă petrecută pe munte pentru a se deconecta de problemele cotidiene. Sunt, în plus, și foarte curajoși, însă riscă întotdeauna în mod controlat și își cunosc bine capacitatea de adaptare la condițiile de mediu.

Montaniarzii sunt cei mai interesanți oameni pe care i-ai putea cunoaște și pe care ți-ai dori să-i ai mereu alături. Avem dreptate?

Citește și: TOP 10. Care sunt cei mai periculoși optmiari din lume și pe ce loc se află Everestul

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*