Am trecut de jumătatea verii calendaristice, însă distracția abia acum începe. Avem noi un „feeling”. Iar dacă ești, într-adevăr, un spirit liber, aruncă un ochi mai jos. Așa spun cei de la liftopia.com c-ar trebui să faci dacă vrei să te poți bucura de munte „ca un spirit liber” în perioada următoare.

Haideți să ne relaxăm, zic!

  1. Explorează cu intenție, nu cu așteptări

Vorba pesimistului: cu cât ai așteptări mai mari, cu atât cresc șansele de a fi dezamăgit. Însă noi nu suntem pesimiști, ci te sfătuim să te bucuri cât mai mult de drumețiile montane, nu doar pentrud estinație, și pentru traseu în sine. Mulți drumeți nu se gâdnesc decât la locul în care vor să ajungă și sunt imuni la minunățiile de pe traseu. Tu bucură-te de fiecare clipă petrecută în mijlocul naturii și, vorba spotului publicitar, dacă viața îți dă biscuiți, tu bucură-te de cremă. Vei ajunge și la destinație, nu-ți face griji.

2. Nu fii un „planner nazi”!

Nu fii obsedat să știi ce vei face în fiecare minut al drumeției tale, pentru că nu ești în armată. Dacă ți-ai ales un traseu foarte dificil și trebuie să mergi 10 ore pe zi pentru a ajunge mereu la destinație, atunci da, ai nevoie de o planificare riguroasă a expediției. Însă, pentru a fi un spirit liber în această vară, relaxează-te, alege trasee mai ușoare, poți chiar să optezi pentru așezări rurale din zone montane, și pierde-te pe poteci, explorează și nu mai bifa realizări pe lista cu lucrurile pe care ți-ai propus să le faci. Pur și simplu, uneori este plăcut să zburzi, fără să te gândești la nimic altceva.

Citește și: 6 greșeli pe care le-am făcut pe munte de-a lungul anilor

3. Nu te gândi prea mult înainte de a pleca de-acasă

Ai un weekend liber? Ei bine, te-ai putea gândi și răzgândi de nenumărate ori. Să plec la munte sau să rămân în oraș, pentru a participa l nu-țtiu-ce eveniment? Să plec de vineri sau de sâmbătă? Să merg două zile sau numai una? Sau să nu mă du deloc? Poate ar fi mai bine să plec peste două săptămâni. Dar oare să-i spun și lui X sau să merg singur?

Prietene, anunță-l pe X, dar fă-ți planurile ca și cum ai merge singur, trezește-te sâmbătă dimineață, pune în rucsac ce ai nevoie, încalță-te cu așa ceva, mergi la gară și ia primul tren spre munte. Vei fi fericit c-ai ales să faci asta, fără să-ți mai pui o mie de întrebări. Acționează!

4. Lasă telefonul în rucsac

Renunță, pe cât posibil, la telefonul mobil atunci când te afli în mijlocul naturii. Ai suficient timp pentru el în oraș. Nu-l pune pe „silent”, lasă-l să se audă dacă te sună cineva, dar închide datele mobile și propune-ți să-l scoți din buzunarul rucsacului doar la amiază și seara. Vei descoperi o nouă dimensiune și vei afla că viața unui om nu se rezumă la feedul de Facebook. Vei afla că, în loc să le arăți altora cât de bine te simți, chiar te vei simți bine tu cu tine însuți. Le povestești tu la întoarcere cum a fost, asta dacă îi interesează cu adevărat ce faci.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*