Dacă ești pasionat de trail running, dar mănânci shaorma în fiecare zi, ceva nu merge.

Un bun sportiv, chiar dacă nu este profesionist, are nevoie de o alimentație potrivită pentru sportul pe care-l practică. Așa stau lucrurile și în cazul celor pasionați de alergare.

Dacă întrebi zece nutriționiști despre cele mai bune alimente pentru alergători, vei primi, probabil, zece răspunsuri destul de diferite. Cu toate acestea, există și similarități în opiniile specialiștilor cu privire la alimentele pe care un alergător ar trebui să le consume cu precădere.

Cu toții vor recomanda legumele și fructele bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, precum și alimentele cu proteine slabe, cu grăsimi sănătoase și carbohidrați de calitate, de care mușchii au nevoie în timpul antrenamentelor.

Iată care sunt, conform majorității specialiștilor, cele mai bune alimente pentru alergători:

Somon
Somonul este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3, care au efecte benefice asupra sistemului nervos central și asupra inimii, prin creșterea elasticității vaselor de sânge. Efectele nu se resimt doar asupra stării generale de sănătate, ci și în timpul antrenamentelor, prin creșterea debitului cardiac.
9 articol(e) « de 9 »

 

11a   Citește și: Trail running pentru începători. 7 sfaturi utile

 

11b   Citește și: Ce pericole te pândesc în timpul curselor de alergare montană și cum să le eviți

 

11c   Citește și: Cadavrele, folosite pentru inovație. Ce alte lucruri nu știai despre pantofii de alergare

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*