Veste bună pentru iubitorii de schi! Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, din stațiunea Voineasa, se va mări cu 10.000 de metri pătrați.

Potrivit primarului stațiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu, hotărârea de a se investi în domeniul schiabil s-a luat datorită încasărilor obținute în acest an, care sunt de peste 16 miliarde de lei vechi, dar și mulțumită numărului mare de turiști, care spre deosebire de anul trecut, s-a triplat.

„Am reușit scoaterea din fondul forestier a unei suprafețe de 9.970 de metri și astfel pârtia va fi extinsă”, a declarat edilul. În prezent, lungimea pârtiilor din domeniul Transalpina depășește 9,5 kilometri. Gheorghe Stanciu a mai menționat faptul că principalele investiții vor fi o nouă instalație de ski și îngrădirea cu bandă a pârtiei pentru începători. „Semnalul a fost dat și pentru investitorii în complexe imobiliare în zonă”, a precizat primarul din Voineasa pentru Agerpres.

Domeniul Schiabil Transalpina a fost deschis pe 22 decembrie 2013 și se află în Munții Parâng, în zona lacului Vidra. Aici zăpada se menține 6 luni pe an datorită faptului că stațiunea este situată la 2.000 de metri altitudine și pentru că „pârtiile sunt orientate spre nord”, după cum afirmă Victor Becşenescu, de la Serviciul Salvamont Vâlcea, citat de digi24.ro. Pârtiile sunt echipate cu tunuri pentru zăpadă artificială, două telegondole interconectate, două teleski-uri și un telescaun. De asemenea, poți învăța lucruri noi de la instructori de ski și snowboard și te poți bucura de apres-ski la cota 1850, potrivit europafm.ro.

Citește și: Două primării se luptă, în instanță, pentru taxele încasate pe pârtia Transalpina

Citește și: Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, omologat de FIS

Citește și: Parângul Night Challenge. Alergare și schi de tură în bezna nopții

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*